10 απλά βήματα

10 απλά tips που ξεχνάμε να τα βάλουμε στην καθημερινότητά μας.

10. Αερόβια προπόνηση

Προσθέστε μετά από κάθε προπόνηση στο γυμναστήριο είκοσι λεπτά αερόβιας άσκησης. Δεν χρειάζεται να ανεβάσετε καθόλου την ένταση, ο χαμηλός ρυθμός είναι ιδιαίτερα αποδοτικός. Το γρήγορο περπάτημα αποτελεί ιδανική επιλογή.

9. Φρούτα

 

Αντικαταστήστε τα γλυκά με φρούτα. Η επιθυμία για κατανάλωση γλυκού είναι μειωμένη εάν τρώμε περισσότερα φρούτα. Εάν τις δυο πρώτες εβδομάδες αφαιρέσουμε οποιοδήποτε γλυκό από το διατροφολόγιο μας θα χάσουμε πολύ πιο γρήγορα τα κιλά των εορτών.

 

8. Προοδευτική επιβάρυνση

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη όσο αφορά τους τραυματισμούς. Μην βιαστείτε να σηκώσετε τα κιλά που σηκώνατε. Η προοδευτική επιβάρυνση αποτελεί ασπίδα προφύλαξης από τους τραυματισμούς.

7. Περισσότερους υδατάνθρακες το πρωί

Η μέρα ξεκινά με περισσότερους υδατάνθρακες και λιγότερη πρωτεΐνη. Σταδιακά η αναλογία αντιστρέφεται και καταλήγει με τη μικρότερη δυνατή ποσότητα υδατανθράκων και τη μέγιστη πρωτεΐνης.

 

6. Κυκλική προπόνηση

Οι πρώτες προπονήσεις θα είναι κυκλικές. Η προπόνηση δυο ή τριών σημείων δεν εξυπηρετεί αυτή τη περίοδο, αφού απαιτείται ολική επαναφορά.

5. Νερό

Αυξήστε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε. Η μείωση του βάρους είναι πολύ πιο εύκολη όταν έχουμε επαρκή ενυδάτωση. Παράλληλα η αύξηση της κατανάλωσης θα οδηγήσει σε μικρότερη κατακράτηση υγρών.

 

4. Διατάσεις

Το διάστημα της αποχής από τη δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ελαστικότητας. Οι διατάσεις μπορούν να εφαρμοσθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Προσοχή και το πρόγραμμα των διατάσεων απαιτεί σταδιακή αύξηση της δυσκολίας.

3. Λευκά αντί για κόκκινα

Αντικαταστήστε το κόκκινο με το λευκό κρέας. Η κατανάλωση ψαριών και πουλερικών είναι πολύ πιο ωφέλιμη τη συγκεκριμένη περίοδο, αφού προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας με ελάχιστες θερμίδες.

 

2. Μηχανήματα αντί για ελεύθερα

Η αξία που έχουν τα ελεύθερα βάρη είναι αναμφισβήτητη. Ωστόσο, όταν μιλάμε για πρόγραμμα προσαρμογής τα μηχανήματα προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Εφαρμόστε κυκλική προπόνηση με μηχανήματα και η επιστροφή στις παλιές επιδόσεις θα έρθει άμεσα.

1. Πολλά μικρά γεύματα

Πέντε τουλάχιστον μικρά γεύματα την ημέρα. Τα τεράστια εορταστικά τραπέζια τελείωσαν. Βάλτε στο διατροφολόγιο σας μικρά θρεπτικά γεύματα και φάτε άφοβα. Η τακτική κατανάλωση τροφής οδηγεί στην αύξηση του μεταβολισμού.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ:

Είστε λάτρεις του τρεξίματος;

Είστε λάτρεις του τρεξίματος; Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής - personal trainer, Χριστίνα Μαυρίδου, μας μαθαίνει την σωστή τεχνική του τρεξίματος! Το τρέξιμο είναι μια αερόβια δραστηριότητα, η οποία έχει αυξηθεί κατακόρυφα, σε δημοτικότητα, τα τελευταία χρόνια στους ενήλικες, άντρες και γυναίκες. Το κύριο πλεονέκτημα του τρεξίματος είναι ότι απαιτεί μόνο ένα καλό ζευγάρι παπούτσια ειδικά [...]Περισσότερα10 απλά βήματα

Οδηγός Διατάσεων

Πώς να κάνετε τις διατάσεις Οι διατάσεις πρέπει να εκτελούνται αργά, ελεγχόμενα και όχι απότομα με βιασύνη. Η χρονική διάρκεια της κάθε διατατικής άσκησης, εξαρτάται από τον αριθμό των σετ που χρησιμοποιείτε για την κάθε μυϊκή ομάδα. Κάθε διατατική άσκηση πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. Η σύνηθες διάρκεια είναι 10-30 ''. Διατείνετε 2 με [...]Περισσότερα10 απλά βήματα

Ήρθαν και έκατσαν: 3 ασκήσεις για να διώξετε τα ψωμάκια από τους γλουτούς σας

Σέξι γλουτοί που αξίζουν μόνο σε μία... queen Η κοιλιά και οι γλουτοί είναι τα πρώτα θύματα των γιορτών. Ό,τι φάγατε και ό,τι ήπιατε ήρθαν και έκατσαν σε αυτά τα δύο μέρη. Για να μη σας μπερδεύουμε όμως, θα πιάσουμε αρχικά το θέμα των γλουτών και το επόμενο... έρχεται. Οι γυναικείες καμπύλες αποτελούν το πιο [...]Περισσότερα10 απλά βήματα

Αναζήτησε το hobby σου στην περιοχή σου

VresHobby Starter Points Pack

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: