header5

Συνέντευξη για το Adventure Room από την ομάδα του Adventure Rooms

IMG 20140922 141631
IMG 20140922 141631
Τι είναι το Adventure Rooms και πότε ήρθε στην Ελλάδα;

To adventure room είναι ένα ζωντανό παιχνίδι απόδρασης. Μοιάζει με αυτά που πολλοί έχουν παίξει στον υπολογιστή με τη διαφορά ότι είναι live. Η διαδικασία είναι η εξής: Ο παίκτης μπαίνει σε ένα δωμάτιο, κλειδώνεται και πρέπει μέσα σε 60 λεπτά να δραπετεύσει περνώντας κάποιες δοκιμασίες. Φυσικά υπάρχει ένα κουμπί πανικού που πατώντας το μπορεί να αποχωρήσει όποια στιγμή θέλει. Το παιχνίδι έχει ξεκινήσει από την Ασία και αυτή τη στιγμή έχει παρουσία σε πάρα πολλές χώρες. Στην Ελλάδα το φέραμε εμείς την 1η Ιουλίου του 2014.

 

Σε ποιό κοινό απευθύνεται; Υπάρχουν ηλικιακοί ή άλλοι περιορισμοί (πχ. Αίσθημα κλειστοφοβίας);

Εάν κάποιος είναι κλειστοφοβικός εμείς προτείνουμε να μην το επιχειρήσει, άσχετα με το αν υπάρχει κουμπί πανικού. Τώρα όσον αφορά την ηλικία συνιστούμε να συμμετέχουν παίκτες άνω των 14 ετών, όμως και μικρότερα παιδιά μπορούν να παίξουν με τη συνοδεία κάποιου κηδεμόνα. Φυσικά οι δοκιμασίες δεν έχουν κάποια επικινδυνότητα.

IMG 20140922 140919
IMG 20140922 140919
Οι δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν οι παίκτες είναι μόνο διανοητικές ή και σωματικές; Χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες;

Δεν απαιτείται φυσική δύναμη για να παίξει κάποιος, ούτε άλλη ιδιαίτερη ικανότητα. Οι παίκτες καλούνται να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους, τη λογική τους και να συνεργαστούν. Όλα είναι μια λογική διαδικασία και δεν υπάρχει στο δωμάτιο τίποτα το τρομακτικό.

Υπάρχει κάποια προετοιμασία που πρέπει ή μπορεί να κάνει ο παίκτης πριν την έναρξη του παιχνιδιού;

Η διάρκεια του παιχνιδιού όπως είπαμε και πριν είναι 60 λεπτά. Από κει και πέρα οι ομάδες μπορούν να έρχονται λίγο νωρίτερα έτσι ώστε να ενημερωθούν για τους κανόνες του παιχνιδιού. Μετά το παιχνίδι γίνεται μία συζήτηση για τα σημεία που δυσκόλεψαν περισσότερο τους παίκτες, τις εντυπώσεις τους κλπ. Το μόνο που χρειάζεται να έχουν όταν έρθουν είναι καλή διάθεση και όρεξη για παιχνίδι.

Πώς ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής ο κόσμος στο παιχνίδι; Πείτε μας κάποια ενδεικτικά σχόλια, εντυπώσεις, επιθυμίες που σας έχουν εκφράσει συμμετέχοντες.

O κόσμος μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με το παιχνίδι. Ακόμα και αυτή που δεν καταφέρνουν να δραπετεύσουν, αποχωρούν με τον ίδιο ενθουσιασμό και με συναισθήματα χαράς - αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του παιχνιδιού, σημασία έχει ο κόσμος να έρχεται και να περνάει καλά. Η αλήθεια είναι πως έχουμε ζήσει διάφορα περιστατικά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που θυμάμαι είναι να έρχεται ένας παππούς για να παίξει μαζί με το γιο και τον εγγονό του, και ο παππούς να βγαίνει από το δωμάτιο πιο ενθουσιασμένος από τους άλλους δύο! Η ομάδα μπήκε κατευθείαν και στο δεύτερο δωμάτιο. Επίσης πολύ ενδιαφέρον έχουν και οι μονομαχίες, όπου μπαίνουν και οι game masters στο παιχνίδι.

IMG 20140922 140934
IMG 20140922 140934
Απ'ότι καταλαβαίνουμε έχει ως βασικό σκοπό την αναψυχή. Μπορεί να έχει εκπαιδευτική ή άλλη χρησιμότητα; Αν ναι υπό ποιές συνθήκες;

Κατά βάση όντως, πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει στόχο τη διασκέδαση. Μια πρώτη χρησιμότητα που μπορούμε να εντοπίσουμε είναι το λεγόμενο team building. Όταν έρχονται ομάδες που συνδέονται με κάποιον τρόπο εκτός του φιλικού (πχ. Οικογένειες, μέλη μιας εταιρείας) μπορούν μέσα από το παιχνίδι να καταλάβουν και να βελτιώσουν την ομαδική τους συμπεριφορά και τη συνεργασία τους. Ο κοινός στόχος δένει την ομάδα, και τα μέλη πρέπει να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο και να συνεργαστούν με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Πείτε μας για τη διοργάνωση διάφορων events στα πλαίσια του παιχνιδιού.

Στο χώρο μας διοργανώνουμε εκδηλώσεις όπως party γενεθλίων, bachelor party, ακόμα και προτάσεις γάμου. Σε κάθε περίπτωση φροντίζουμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για τα άτομα στα οποία απευθύνονται οι εκδηλώσεις. Το άτομο αποτελεί το κεντρικό "θέμα", ας μου επιτραπεί η έκφραση, και τις πληροφορίες γι'αυτό τις αντλούμε από τους οικείους του.

DSC 0016
DSC 0016
Ποιά είναι τα δωμάτια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι; Περιγράψτε μας συνοπτικά τη διαδικασία του παιχνιδιού σε καθένα από αυτά.

Μέχρι στιγμής τα δωμάτια που υπάρχουν είναι δύο: το δωμάτιο του τρελού επιστήμονα και το κάστρο της μαύρης βασίλισσας. Στο δωμάτιο του τρελού επιστήμονα μπορούν να παίξουν μέχρι 6 άτομα σε μία ομάδα ή μέχρι 12 σε δύο ανταγωνιστικές ομάδες. Στην τελευταία περίπτωση ο στόχος είναι η μία ομάδα να πιάσει την άλλη πριν προλάβει να δραπετεύσει, και αντίστροφα. Η κάθε ομάδα έχει ένα game master (κάποιον από μας) ο οποίος επιβλέπει και βοηθάει όποτε χρειάζεται. Στο άλλο δωμάτιο μπορεί να αγωνιστεί μία ομάδα μόνο, μέχρι 5 ατόμων, και σκοπός είναι η απόδραση.

Έχετε κάποια σχέδια για την εξέλιξη του παιχνιδιού; (πχ. νέα δωμάτια, διαφορετικές προκλήσεις ή επίπεδα δυσκολίας)

Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η τελειοποίηση του τρίτου δωματίου που θα ανοίξει μέσα στον Οκτώβριο, ενώ μελλοντικά θα ανοίξει και το τέταρτο και τελευταίο δωμάτιο. Αυτό γίνεται για να υπάρχουν περισσότερες επιλογές γιατί τα άτομα που έχουν ήδη παίξει σε ένα δωμάτιο το γνωρίζουν και δε μπορούν να ξαναπαίξουν σε αυτό. Τώρα για το βαθμό δυσκολίας προσπαθούμε να τον κρατάμε σταθερά σε ένα επίπεδο σχετικά δύσκολο, και φαίνεται να τα καταφέρνουμε αφού το ποσοστό που βγαίνει επιτυχώς από το δωμάτιο είναι περίπου το 30% των παικτών.

Γιατί να έρθει κάποιος στο Adventure Rooms;

Ένας πολύ καλός λόγος είναι οι μπύρες (γέλια)! Αυτοί που θα καταφέρουν να δραπετεύσουν έχουν ως δώρο από εμάς μια μπύρα στο μπαρ δίπλα από το χώρο μας. Πέρα από αυτό το να έρθει κάποιος να παίξει είναι μια δραστηριότητα πέρα από τα τετριμμένα, όπως πχ έναν καφέ. Όποιος έρχεται ζει μια νέα εμπειρία και ξεφεύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας, αφού τουλάχιστον για 60' η μόνη του σκέψη πρέπει να είναι η απόδραση!

IMG 20140922 140901
IMG 20140922 140901
Το Adventure Rooms είναι κάτι εντελώς καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτο; Αντιμετωπίσατε δυσκολίες;

Το adventure rooms είναι κάτι καινούριο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για τις περισσότερες χώρες. Ξεκίνησε από την Ελβετία όπου δημιουργήθηκαν τα πρώτα δωμάτια. Εμείς παίξαμε πρώτη φορά στην Ελβετία, ενθουσιαστήκαμε και αποφασίσαμε να το φέρουμε στην Ελλάδα εμείς. Δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερες δυσκολίες, πέρα από αυτές που συναντά κάθε επιχείρηση που ξεκινά τη δραστηριότητά της.

Έχουμε δει ότι έχετε υψηλή κατάταξη στις δραστηριότητες που προτείνει το Trip Advisor για το κέντρο της Αθήνας. Πώς νιώθετε γι' αυτό;

Χαιρόμαστε πάρα πολύ που έχουμε φτάσει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σε πολύ υψηλή θέση. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό που μας εμπιστεύεται ο κόσμος από Ελλάδα και εξωτερικό, και γράφει τόσο καλές κριτικές για την εμπειρία που έζησε. Το ελπίζαμε να έχουμε αυτή την αναγνώριση, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Για τους τουρίστες είναι κάτι διαφορετικό που μπορούν να κάνουν πέρα από την περιήγηση στα αξιοθέατα και τις βόλτες στο κέντρο.

Google Ads

Διάδωσέ το, σχολίασέ το, μοιράσου το!