Είστε λάτρεις του τρεξίματος;

Είστε λάτρεις του τρεξίματος; Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής – personal trainer, Χριστίνα Μαυρίδου, μας μαθαίνει την σωστή τεχνική του τρεξίματος!

Το τρέξιμο είναι μια αερόβια δραστηριότητα, η οποία έχει αυξηθεί κατακόρυφα, σε δημοτικότητα, τα τελευταία χρόνια στους ενήλικες, άντρες και γυναίκες. Το κύριο πλεονέκτημα του τρεξίματος είναι ότι απαιτεί μόνο ένα καλό ζευγάρι παπούτσια ειδικά για τρέξιμο, μερικά ρούχα για την άσκηση που δεν κοστίζουν ιδιαίτερα, ένα δάπεδο απορροφητικό, όσον αφορά τους κραδασμούς, όπως χώμα, άμμος, ταρτάν ή ηλεκτρικός διάδρομος, και πολύ μικρή δεξιότητα. Με κάποια προσπάθεια λοιπόν, σχεδόν ο καθένας μπορεί να ωφεληθεί από αυτή τη δραστηριότητα.

Υπάρχουν, όμως, κάποιες τεχνικές που θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος, πριν ξεκινήσει το τρέξιμο:

1) Τοποθέτηση του ποδιού. Η πτέρνα του πέλματος χτυπά πρώτη στο έδαφος, πριν από το υπόλοιπο πέλμα αλλά όχι δυνατά, εν συνεχεία πρέπει να κινηθείτε προς τα εμπρός και να δώσετε ώθηση με το πέλμα. Αντίθετα από ορισμένες απόψεις, δεν θα πρέπει να τρέχετε πατώντας στα δάκτυλα. Τα δάκτυλα θα πρέπει να είναι στραμμένα προς τα εμπρός και τα πέλματα θα πρέπει να παραμένουν κάτω από τα γόνατα και να μην μετακινούνται προς τα πλάγια όπως τρέχετε.

2) Το μήκος του διασκελισμού. Καλό είναι ο διασκελισμός να έχει σχετικά μεγάλο μήκος και να είναι αρκετά μεγαλύτερος απ’ ότι κατά τη βάδιση. Είναι απαραίτητο να κάνετε πολύ καλές διατάσεις στα πόδια για την αύξηση του διασκελισμού.

3) Η κίνηση των χεριών. Τα χέρια σας θα πρέπει να κινούνται όπως και τα πόδια. Οι βραχίονες θα πρέπει να είναι λυγισμένοι και να αιωρούνται ελεύθεροι και εναλλάξ από μπροστά προς τα πίσω. Οι βραχίονες και τα χέρια πρέπει να είναι χαλαρά.

4) Η στάση του σώματος. Το πάνω μέρος του σώματός σας θα πρέπει να διατηρείται σχεδόν όρθιο και το κεφάλι και το στήθος ψηλά. Μην σκύβετε προς τα εμπρός, εκτός αν κάνετε αγώνα ταχύτητας ή γρήγορο τροχάδην.

Καλό τρέξιμο!

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ:

Οδηγός Διατάσεων

Πώς να κάνετε τις διατάσεις Οι διατάσεις πρέπει να εκτελούνται αργά, ελεγχόμενα και όχι απότομα με βιασύνη. Η χρονική διάρκεια της κάθε διατατικής άσκησης, εξαρτάται από τον αριθμό των σετ που χρησιμοποιείτε για την κάθε μυϊκή ομάδα. Κάθε διατατική άσκηση πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. Η σύνηθες διάρκεια είναι 10-30 ''. Διατείνετε 2 με [...]ΠερισσότεραΕίστε λάτρεις του τρεξίματος;

Ήρθαν και έκατσαν: 3 ασκήσεις για να διώξετε τα ψωμάκια από τους γλουτούς σας

Σέξι γλουτοί που αξίζουν μόνο σε μία... queen Η κοιλιά και οι γλουτοί είναι τα πρώτα θύματα των γιορτών. Ό,τι φάγατε και ό,τι ήπιατε ήρθαν και έκατσαν σε αυτά τα δύο μέρη. Για να μη σας μπερδεύουμε όμως, θα πιάσουμε αρχικά το θέμα των γλουτών και το επόμενο... έρχεται. Οι γυναικείες καμπύλες αποτελούν το πιο [...]ΠερισσότεραΕίστε λάτρεις του τρεξίματος;

10 απλά βήματα

10 απλά tips που ξεχνάμε να τα βάλουμε στην καθημερινότητά μας. 10. Αερόβια προπόνηση Προσθέστε μετά από κάθε προπόνηση στο γυμναστήριο είκοσι λεπτά αερόβιας άσκησης. Δεν χρειάζεται να ανεβάσετε καθόλου την ένταση, ο χαμηλός ρυθμός είναι ιδιαίτερα αποδοτικός. Το γρήγορο περπάτημα αποτελεί ιδανική επιλογή. 9. Φρούτα   Αντικαταστήστε τα γλυκά με φρούτα. Η επιθυμία για [...]ΠερισσότεραΕίστε λάτρεις του τρεξίματος;

Αναζήτησε το hobby σου στην περιοχή σου

VresHobby Starter Points Pack

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: