header5

Συνέντευξη

5

5
Τι είναι το skydive;
Το skydiving είναι ένα sport που στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια γίνεται γνωστό. Η Ελληνική Λέσχη Ελεύθερης Πτώσης GFFC σας προσφέρει μια εμπειρία ζωής σε ένα ασφαλές, επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον. Η Ζώνη Ρίψης βρίσκεται σε απόσταση 50 λεπτών από την Αθήνα και είναι ανοιχτή όλο το χρόνο. Είτε πρόκειται για το πρώτο σας άλμα με τη μέθοδο tandem, είτε για εκπαιδευτικό άλμα με τη μέθοδο AFF, η Ελληνική Λέσχη Ελεύθερης Πτώσης GFFC θα φροντίσει να σας μείνει αξέχαστο!
Το άλμα tandem είναι ο ευκολότερος και ασφαλής τρόπος για να ζήσετε την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης μόνο με μια σύντομη ενημέρωση στο έδαφος! Έτσι απλά μετά απο 15 λεπτά θα βρεθείτε μέσα στο αεροπλάνο pilatus pc-6 στα 14.000 ποδια και έτοιμοι για να πετάξετε με σχεδόν 200χλμ/ωρα για 5-7 λεπτά!
Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να το προχωρήσει και να φτάσει στο σημείο να κάνει ελευθερη πτώση μόνος του, υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθήσει το πρόγραμμα AFF, που είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος για να γίνει κάποιος αλεξιπτωτιστής μέσα σε μόνο λίγες ημέρες.
Ποιο είναι περίπου το κόστος;
Αναλόγως την επιλογή του καθενός, υπάρχει και το αντίστοιχο κοστος. Εάν ενδιαφέρεσαι για το άλμα tandem, το κόστος είναι 195 ευρώ και έπειτα, μπορείς να επιλέξεις αν θες να έχεις βιντεοσκόπηση ή φωτογραφίες ή και τα δύο για το άλμα σου! Στην περίπτωση πάλι που αποφασίσεις να ξεκινήσεις τη βασική εκπαίδευση για να γίνεις αλεξιπτωτιστής, ξεκινάς με 250 ευρώ, που στην ουσία πέφτεις μόνος σου από τα 14.000 πόδια και έχεις δίπλα σου τους δύο εκπαιδευτές!

Στα κόστη αυτά συμπεριλαμβάνεται όλος ο εξοπλισμός, ο οποίος παρέχεται από τη σχολή μας επισημαίνοντας ότι είναι ολοκαίνουριος!
Θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για το χώρο σας στο GFFC.
Η Ζώνη Ρίψεων του GFFC διαθέτει πληθώρα εγκαταστάσεων προκειμένου να υποστηρίξει τις αεραθλητικές μας δραστηριότητες και όχι μόνο. Είτε έρχεστε για να κάνετε το πρώτο σας άλμα, είτε έρχεστε για να συμμετέχετε σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης, θα φροντίσουμε ώστε η παραμονή στο χώρο μας να είναι τόσο ευχάριστη όσο και το άλμα σας.
Αν είστε έμπειρος skydiver, θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα την υποδομή σε διαθέσιμο εξοπλισμό και αεροσκάφη και θα διαπιστώσετε ότι δεν έχουμε τίποτε να ζηλέψουμε από τις καλύτερες ζώνες ρίψεων του εξωτερικού! Επίσης, παρέχουμε δυνατότητα διαμονής στη ζώνη ρίψεων με bunkhouse, μπάνια και χώρο για camping.
Πόσα κέντρα ελεύθερης πτώσης υπάρχουν στην Ελλάδα;
Είμαστε το μοναδικό κέντρο ελεύθερης πτώσης στην Ελλάδα που πετά στα 14.000 πόδια (4.200 μέτρα). Αυτό το ύψος δεν απαιτεί παροχή οξυγόνου και μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε για επιπλέον χρόνο ελεύθερης πτώσης. Ενώ οι περισσότερες ζώνες ρίψεων στην Ευρώπη πετούν στα 12.000 πόδια (3.500 πόδια) ή λιγότερο, εμείς σας εξασφαλίζουμε χρόνο ελεύθερης πτώσης 55-60 sec, πετώντας ψηλότερα. Σε αντίθεση με τις πρακτικές άλλων κέντρων, από το ύψος των 14.000 ποδών επωφελούνται εξίσου και οι αρχάριοι skydivers που κάνουν μαζί μας το πρώτο τους tandem. Αξιοποιήστε στο έπακρο τα χρήματά σας και κάντε μας παρέα στα 14.000ft! Χρησιμοποιούμε ένα γρήγορο αεροσκάφος που χρησιμοποιεί τεχνολογία στροβιλοκινητήρα (turbine). To δεκαθέσιο PC-6 Pilatus Porter χρειάζεται μόνο 13 λεπτά για να ανέβει στο ύψος εξόδου, πράγμα που το καθιέρωσε σε όλη την Ευρώπη σαν το προτιμώμενο αεροσκάφος για skydiving.
Είμαστε το μοναδικό κέντρο ελεύθερης πτώσης στην Ελλάδα με άρτια εκπαιδευμένο, επαγγελματικό προσωπικό και καινούριο εξοπλισμό για μαθητές, πτυχιούχους skydivers και επιβάτες tandem.

Πολλά χρόνια εμπειρίας στο σπορ και χιλιάδες αλμάτων
Πολλαπλές πιστοποιήσεις (Coach, AFF Instructor, Tandem, Static Line, Safety&Training Advisor, Instructor Examiner κλπ)
Τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης
Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούμε για τα άλματα ανταποκρίνεται στα υψηλότερα στάνταρ ασφάλειας και ποιότητας και επιλέγεται από τους κορυφαίους προμηθευτές παγκοσμίως. Επιθεωρείται και συντηρείται σε τακτική βάση από πιστοποιημένους συντηρητές αλεξιπτώτων (FAA Rigger). Περιλαμβάνει:

Ευρεία γκάμα εξαρτήσεων και θόλων πολλών μεγεθών για διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας
Επιπλέον χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ρυθμιζόμενη εξάρτηση και skyhook
Οι εξαρτήσεις προμηθεύονται από την εταιρεία UPT (United Parachute Technologies) http://unitedparachutetechnologies.com/
Οι κύριοι και εφεδρικοί θόλοι προμηθεύονται από την εταιρεία PD (Performance Designs) www.performancedesigns.com
Όλες οι εξαρτήσεις εξοπλίζονται με μηχανισμό αυτομάτου ανοίγματος (AAD) Cypres της Airtec http://www.cypres.cc/
Παρέχονται επιπλέον αξεσουάρ ελεύθερης πτώσης όπως: ανθεκτικές και άνετες φόρμες, εμφανή υψόμετρα χειρός σε πόδια και μέτρα, σκληρά και μαλακά κράνη, διαφανή γυαλιά και γάντια για τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Σου άρεσε; Ρίξε μια ματιά και στο Krav Maga.krav mag

 

Google Ads

Διάδωσέ το, σχολίασέ το, μοιράσου το!