Off Road

Ποτέ δεν ταξιδεύουμε μόνοι

Καλό είναι να μη ξεκινάτε μία εκτός δρόμου διαδρομή μόνοι σας όσο έμπειροι και αν είστε. Δύο τουλάχιστον αυτοκίνητα δίνουν ασφάλεια αλλά και βοήθεια όταν χρειαστεί.

Ελέγχετε πάντα την καλή κατάσταση των οχημάτων μας

Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι πάντα σε καλή κατάσταση (να μην έχουν παρουσιάσει σοβαρές μηχανικές ή ηλεκτρολογικές βλάβες το τελευταίο διάστημα), δεν θα θέλαμε να ψάχνουμε το κοντινότερο συνεργείο, ούτε και να ματαιώσετε την εκδρομή σας στα μισά λόγω βλάβης του οχήματός σας

Δυνατότητες οχημάτων και οδηγών

Θα πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά τις δυνατότητες του δικού σας αυτοκινήτου σας αλλά και των άλλων αυτοκινήτων της ομάδας.
Μην επιχειρείτε κάτι δύσκολο και επικίνδυνο και μην αφήνετε τον εγωισμό να κυριαρχήσει στις αποφάσεις σας . Αυτοέλεγχος και σύνεση είναι τα σημαντικότερα για να απολαύσετε με ασφάλεια την περιήγησή σας.

Να έχετε πάντα χάρτη και να έχετε προετοιμάσει τη διαδρομή

Ένας καλός και ακριβής χάρτης της περιοχής που θα κινηθείτε είναι πάντα απαραίτητος όσο καλά και αν γνωρίζετε τη διαδρομή. Εάν διαθέτετε και GPS με χωματόδρομους ακόμα καλύτερα.

Να έχετε προσχεδιάσει την πορεία της εκτός δρόμου διαδρομή σας και να την γνωρίζουν όλοι όσοι ταξιδέψουν μαζί σας ώστε να τη γνωρίζει και κάποιος που πιθανώς μείνει πίσω. Αν κατά την διαδρομή σας χρειαστεί να παρεκκλίνετε της προσχεδιασμένης πορείας (κομμένος δρόμος, φυσικό εμπόδιο όπως βράχος ή δένδρο, δύσκολες καιρικές συνθήκες) προσπαθήστε να το κάνετε με όσο το δυνατό μικρότερη παρέκκλιση.

Σχεδιάστε την πορεία σας λαμβάνοντας υπ’ όψη τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν κατά τη διάρκεια της διαδρομή σας. Ενημερωθείτε για τον καιρό λίγο πριν ξεκινήσετε την εξόρμησή σας.Σεω

Τι πρέπει να πάρετε μαζί σαν εξοπλισμό

Απαραίτητος εξοπλισμός σε μια εκτός δρόμου διαδρομή είναι : οργανωμένο φαρμακείο, φτυάρι – σκαπτικό, πριόνι, γάντια, ιμάντας και κλειδιά για ρυμούλκηση, φακός, CB ή PMR για ασύρματη επικοινωνία. Τα αυτονόητα όπως επαρκή καύσιμα, ρεζέρβα, γρύλο αλλά και κινητό τηλέφωνο δεν τα συζητάμε.

Σεβασμό στο περιβάλλον και άλλους περιηγητές όπως εμάς

Ενημερωθείτε για την σπουδαιότητα του οικοσυστήματος της περιοχής που θα κινηθείτε. Να ακολουθείτε τους χαραγμένους χωματόδρομους και μην κινήστε άσκοπα ανάμεσα σε δένδρα ούτε να διασχίζετε χωρίς λόγο ποτάμια, όσο προκλητικό και αν είναι. Προστατεύουμε την χλωρίδα και την πανίδα και δεν διαταράσσουμε την ισορροπία της. Δεν πετάμε σκουπίδια σε μία διαδρομή στο δάσος, το ποτάμι ή το βουνό (ένα πλαστικό μπουκάλι χρειάζεται για να διαλυθεί περισσότερα από 450 χρόνια).

Σεβόμαστε όλους όσους χρησιμοποιούν τους δασικούς δρόμους και μονοπάτια όπως εμείς. Άλλες ομάδες ανθρώπων που αγαπούν τις περιηγήσεις στα βουνά όπως ποδηλάτες πεζοπόροι αλλά και κοπάδια ζώων.

Μην ταξιδεύετε νύχτα

Το τέλος της ημέρας πρέπει να σας βρει στο κατάλυμα που θα διανυκτερεύσετε ή στο σπίτι σας. Η διάρκεια της εξόρμησή σας να είναι τέτοια ώστε να μη σας βρίσκει η νύχτα στα βουνά και στα ποτάμια, που σίγουρα δυσκολεύει την κίνησή σας και πολλές φορές γίνεται επικίνδυνη.

Προσπαθείτε όσο το δυνατόν ομοιογένεια των αυτοκινήτων και της παρέας

Καλό είναι τα αυτοκίνητα που ξεκινούν μία εξόρμηση 4X4 να έχουν παραπλήσιες εκτός δρόμου δυνατότητες. Επίσης η παρέα να είναι ομοιογενής ώστε να συμφωνούν στις όποιες επιλογές και αποφάσεις με ομοφωνία.

Καλή εξερεύνηση

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνέντευξη από την Off 4×4 Expeditions

Πείτε μας λίγα λόγια σχετικά με το off road 4x4. Τι είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό; H Offroad οδήγηση ειδικά στην Ελλάδα, συνδυάζει την οδηγική απόλαυση και την περιπέτεια , με την επαφή με τη φύση. Με ένα τετρακίνητο όχημα ,μπορείς να έχεις εικόνες και πρόσβαση σε απροσπέλαστα σημεία , ορεινά ή παραθαλάσσια . [...]ΠερισσότεραOff Road

Αναζήτησε το hobby σου στην περιοχή σου

VresHobby Starter Points Pack

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ:

Αφήστε ένα σχόλιο