header5

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Poker

files
files
Τι είναι το Poker;

Το πόκερ είναι ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια με τράπουλα με πάρα πολλούς θαυμαστές και παίκτες παγκοσμίως. Υπάρχει δυνατότητα να παίξουν από 2 έως 10 παίκτες σε ένα τραπέζι, ή απεριόριστος αριθμός παικτών σε τουρνουά με πολλαπλά τραπέζια. Ως όρος, το πόκερ δεν νοείται ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά υπάρχουν πολλές παραλλαγές του (όπως το Omaha, 7 Card Stud, 5 Card Stud, 5 Card Draw, Omaha Hi/Lo) με το πιο δημοφιλές να είναι το Texas Hold 'em. Παίζεται με μια τράπουλα από 52 φύλλα που είναι χωρισμένα σε 4 suits (σύμβολα) και καθένα από αυτά έχει 13 ranks (φύλλα στην σειρά). Λέγεται πως το πόκερ είναι ένα παιχνίδι που εύκολα μπορείς να μάθεις, αλλά πολύ δύσκολα μπορείς να γίνεις κυρίαρχός του. Το να προσπαθήσει κανείς να γίνει άσσος σε οποιαδήποτε παραλλαγή του πόκερ είναι μία ενδιαφέρουσα διαδικασία.

Πώς θα ξεκινήσω Poker; 

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν παίζεις πόκερ για να κερδίσεις ή για να διασκεδάσεις. Το να καταφέρεις να έχεις σταθερά κέρδη απαιτεί και χρόνο και προσπάθεια. Με λίγα λόγια, χρειάζεται πολύ δουλειά. Δεν είναι καθόλου κακό να παίζεις πόκερ για διασκέδαση, αλλά δεν υπάρχει λόγος να σχεδιάζεις να χάνεις ακόμα και όταν παίζεις για διασκέδαση. Ωστόσο, το να αποφασίσεις ποιός τύπος παίκτη επιθυμείς να γίνεις πριν ξεκινήσεις το παιχνίδι, θα σε βοηθήσει ώστε οι αποφάσεις και οι παρτίδες σου να γίνουν πιο εύκολες στο μέλλον. Το πόκερ έχει τρεις βασικές παραλλαγές πάνω στις οποίες βασίζονται τα παιχνίδια που είναι γνωστά πλέον στο ευρύ κοινό: τα παιχνίδια ανοιχτών φύλλων (community cards), τα stud παιχνίδια, και τα παιχνίδια με αλλαγές φύλλων (draw).

images

images
Παιχνίδια ανοιχτών φύλλων: Σε αυτή την κατηγορία μπαίνουνε όλα τα παιχνίδια στα οποία οι παίκτες προσπαθούν να κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό φύλλων με χαρτιά που έχει ο καθένας –τα οποία είναι κρυφά από όλους τους άλλους παίκτες- και με τα χαρτιά που είναι στο τραπέζι –ανοιχτά - και μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όλοι. Μερικά από τα πιο διάσημα παιχνίδια ανοιχτών φύλλων είναι το Texas Hold 'em και το Omaha πόκερ.

Παιχνίδια Stud: Στα παιχνίδια Stud ο κάθε παίκτης έχει τα δικά του μοναδικά φύλλα, από τα οποία μερικά είναι ανοιχτά, ώστε να φαίνονται και κάποια άλλα είναι κρυφά. Συνήθως, ανάλογα με την δομή του παιχνιδιού υπάρχουν κάποιοι γύροι πονταρίσματος κάθε φορά που ένα χαρτί μοιράζεται στον κάθε παίκτη. Τα παιχνίδια αυτά θεωρούνται γενικώς πιο αργά σε σχέση με τα παιχνίδια ανοιχτών φύλλων και τα παιχνίδια draw.

Παιχνίδια Draw: Στην κατηγορία βρίσκονται παιχνίδια τα οποία έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό την ανταλλαγή καρτών. Οι παίκτες μοιράζονται κάποιες κάρτες, από τις οποίες μπορούνε να αλλάξουνε μερικές, για να πάρουνε κάποιες καινούριες ή όλες αν το θέλουν. Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται παιχνίδια σαν το Five Card Draw και το Seven Card Draw, που είναι από τα πιο παραδοσιακά παιχνίδια πόκερ.

Η επιλογή των αρχικών φύλλων είναι βασικής σημασίας, αλλά αποτελεί μόνο ένα μέρος του παζλ της στρατηγικής πόκερ. Από τη στιγμή που νιώθεις άνετα με την επιλογή των αρχικών φύλλων και καταλαβαίνεις το πώς αλλάζει η αξία τους ανάλογα με τη θέση που έχεις στο τραπέζι, τότε το επόμενο που πρέπει να εξασκήσεις είναι το πώς θα τα χειριστείς κατά τη διάρκεια της παρτίδας. Αυτό που ξεχωρίζει τους επαγγελματίες παίκτες από τους ερασιτέχνες είναι το γεγονός ότι οι πρώτοι παίζουν πολύ

καλύτερα από τους δεύτερους στο υπόλοιπο της παρτίδας, αφού βέβαια οι αρχικές αποφάσεις έχουν ληφθεί.Αυτό γίνεται περισσότερο αντιληπτό όταν βλέπουμε τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο τέλος κάθε παρτίδας. Οι ικανότητες αυτές περιλαμβάνουν αναγνώριση των μοτίβων πονταρίσματος, μπλόφες και χρήση της θέσης στο τραπέζι. Τα χρόνια που χρειάζονται ώστε να μάθεις πώς να συμπεριφέρεσαι στα μέσα και το τέλος κάθε παρτίδας αξίζουν τον κόπο, διότι ακόμα και μικρές βελτιώσεις στις ικανότητες ενός παίκτη μπορούν να επηρεάσουν τρομερά τα μακροπρόθεσμα πιθανά κέρδη του.

Απόφυγε το Tilt

Άλλη μία ικανότητα, η οποία πρέπει να είναι μέρος της στρατηγικής ενός κερδοφόρου παίκτη πόκερ, είναι η αποφυγή του tilt. Οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα συναισθήματά σου εναντίον σου, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν εσύ τους το επιτρέψεις. Το συναισθηματικό παιχνίδι έχει ως αποτέλεσμα κακές αποφάσεις και χαμένα χρήματα. Τα νεύρα και η απώλεια της αυτοσυγκέντρωσης λόγω θυμού (tilting) πάνω στο παιχνίδι μπορεί να συμβούν στον καθένα και

μερικές φορές η μοναδική λύση είναι η αποχή για λίγο από το παιχνίδι. Αυτό δεν είναι κακό. Το πόκερ θα είναι ακόμα εδώ και μετά από δέκα λεπτά. Στην πραγματικότητα, θα είναι ακόμα εδώ και αύριο.

images 1

images 1
Live poker ή στο internet;

Οι απόψεις εδώ διίστανται. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να βλέπουν τους αντιπάλους τους όταν παίζουν και προτιμούν τις face to face μονομαχίες στα τραπέζια του πόκερ. Το παιχνίδι στα live είναι πιο αργό και θέλει αρκετή υπομονή. Συνήθως, παίρνει πολλές ώρες να τελειώσει ένα τουρνουά και το ωριαίο κέρδος είναι μικρό. Στα cash games (παιχνίδια μετρητών) το θέμα αλλάζει γιατί αλλάζει και το ωριαίο κέρδος. Έχει μεγαλύτερες διακυμάνσεις. Μέσω ίντερνετ αυτό όπως καταλαβαίνετε αλλάζει άρδην καθώς

μπορείτε να παίξετε σε περισσότερα από ένα τραπέζια όποτε θέλετε και για όσο θέλετε από την άνεση του σπιτιού σας.

Τι θα σου κοστίσει το Poker;

Διαχείριση κεφαλαίου και Διακύμανση

Η διαχείριση κεφαλαίου και το variance (διακύμανση) είναι δημοφιλείς έννοιες στις συζητήσεις για πόκερ, που ωστόσο εύκολα παραμελούνται από παίκτες που καταλήγουν να κάνουν τη μια κατάθεση μετά την άλλη, ενώ κατέχουν αρκετές γνώσεις και σε άλλη περίπτωση θα θεωρούνταν πολύ καλοί παίκτες. Όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται ότι η σωστή διαχείριση των χρημάτων θα σας κρατήσει στο παιχνίδι, φαίνεται ότι λίγοι είναι αυτοί που το πιστεύουν κι ακόμα λιγότεροι αυτοί που το εφαρμόζουν. Όπως και σε κάθε άλλη μορφή τζόγου ή επένδυσης, υπάρχει το variance, η μεταβλητότητα δηλαδή της απόδοσης της επένδυσης ή διαφορετικά η απόκλιση των αποτελεσμάτων από την μαθηματικά αναμενόμενη απόδοση. Όσο καλοί παίκτες πόκερ κι αν είμαστε, όσα εκπαιδευτικά βίντεο κι αν έχουμε δει, όσα βιβλία κι αν διαβάζουμε, όλα αχρηστεύονται εφόσον δεν έχουμε την πειθαρχία να διαχειριζόμαστε σωστά το κεφάλαιο που έχουμε διαθέσιμο για το πόκερ.

Όταν ξεκινάτε να χτίσετε το bankroll (κεφάλαιο ή κάβα) σας, το να έχετε μια συγκρατημένη προσέγγιση έχει πολλά θετικά: 

- Λιγότερες πιθανότητες να χάσετε όλα σας τα χρήματα

- Λιγότερες πιθανότητες να μειώσετε τα χρήματα που κερδίζετε ανά ώρα

- Αυτοπεποίθηση στο ότι θα μπορέσετε να νικήσετε στα παιχνίδια σας

- Υγιές bankroll που σας δίνει ασφάλεια αποφεύγοντας αισθήματα πίεσης

- Ικανότητα να αναγνωρίζετε πότε πρέπει να ρισκάρετε, καθώς και την κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε

- Μια πιο επαγγελματική οπτική παιχνιδιού πόκερ που μπορεί να μεταφραστεί σε καλύτερες αποφάσεις.

ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ

Google Ads

Διάδωσέ το, σχολίασέ το, μοιράσου το!