Συνέντευξη για το Animal Movement από τον Πάνο Θεοδώρου

Τι είναι το animal movement και πότε ήρθε στην Ελλάδα;

Το Animal Movement είναι ένα πρόγραμμα λειτουργικής προπόνησης που συνδυάζει άριστα αρχέγονες κινήσεις και μιμήσεις ζώων σε ένα διασκεδαστικό freestyle πρόγραμμα. Για την Ελλάδα είναι νέα ακόμα μέθοδος που όμως εξελίσσεται ραγδαία.

Σε ποιούς απευθύνεται; Αποτελεί μια ήπια ή απαιτητική μορφή άσκησης;

Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης και σε κάθε ηλικία: από μικρά παιδιά επειδή είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό και απλούς ασκούμενους που θέλουν να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση μέχρι αθλητές που θέλουν μια νέα διάσταση και εξέλιξη στις προπονήσεις τους. Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί από ήπια ως απαιτητική μορφή άσκησης ανάλογα το επίπεδο και τον στόχο.

Γνωρίζουμε ότι όλες οι ασκήσεις πραγματοποιούνται με το βάρος του σώματος, όπως και σε άλλα είδη γυμναστικής (πχ crossfit). Θα συστήνατε γενικότερα αυτή την τεχνική και γιατί;

Με τη συγκεκριμένη τεχνική στοχεύουμε στη βελτίωση της δύναμης, της αντοχής, της επιδεξιότητας, της σταθεροποίησης των αρθρώσεων, της ισορροπίας και γενικότερα στο συντονισμό κινήσεων. Επειδή είναι μια καινούρια μέθοδος για το σώμα μας αυτό δέχεται διαφορετικά ερεθίσματα και έτσι αναγκάζεται να προσαρμοστεί δίνοντας καλύτερο αποτέλεσμα είτε στη συγκεκριμένη άσκηση είτε σε κάποια άλλη.

Τι περιλαμβάνει μια συνηθισμένη ρουτίνα προπόνησης;

Περιλαμβάνει ζέσταμα, δυναμικές ασκήσεις, δρομικές μετακινήσεις ζώων που έχουμε επιλέξει, ασκήσεις επιδεξιότητας, συνδυαστικές (combos) και αποθεραπεία. Μπορούμε επίσης το κάθε κομμάτι να το δουλέψουμε ξεχωριστά σε μία προπόνηση ανάλογα τι θέλουμε να βελτιώσουμε ή και όλα μαζί.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκγύμνασης ή πρέπει να συνδυάζεται και με άλλες μορφές άσκησης για να δούμε αποτελέσματα;

Μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης ως κομμάτι προετοιμασίας των μυών και των αρθρώσεων ή να χρησιμοποιήσουμε κάποιες ασκήσεις σε μια τυπική ρουτίνα. Όμως και από μόνο του αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκγύμνασης.

Ποιά είναι η εξέλιξη που έχει ένας αρχάριος στο συγκεκριμένο σύστημα;

Μόλις ολοκληρώσει κάποιες συνεδρίες μαθαίνοντας το βασικό ασκησιολόγιο, θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε πιο εξειδικευμένες ασκήσεις και να δημιουργεί από μόνος του προπονητικά προφίλ ανάλογα με τις ανάγκες του. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι ότι είναι freestyle και δεν σε περιορίζει.

Μιλήστε μας για τα στοιχεία που έχει προσφέρει το animal movement σε άλλους τομείς (πολεμικές τέχνες, στρατός κλπ).

Οι μιμήσεις ζώων έχουν βαθιές ρίζες εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το τάγμα των μοναχών shaolin όταν εξασκούν το kung fu παρατηρούν συμπεριφορές και οραματίζονται τις ικανότητες επιβίωσης όλων των άγριων ζώων και ύστερα υιοθέτουν τις κινήσεις, τα πλεονεκτήματα και τα εφαρμόζουν στις πολεμικές τέχνες. Κάθε ζώο έχει διαφορετική συμπεριφορά, τρόπο σκέψης , επιβίωσης, άμυνας και πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να φανούν χρήσιμα σε άλλους τομείς. Σκεφτείτε ότι μεγάλοι αθλητές στίβου μελετούσαν την τεχνική που τρέχει ένα cheetah που αναπτύσσει ως και 120 χιλ / ώρα.

Λίγα λόγια για τον Πάνο Θεοδώρου.

Ο Πάνος Θεοδώρου είναι βασικός καθηγητής της A.F STUDIES. Ιδρυτής του Animal Movement στην Ελλάδα, Master instructor keiser indoor cycling, Πιστοποιημένος Elite Personal Trainer, Certified Trigger Point Therapy (The Grid S.M.R.T Core), Spinning Instructor, Trainer Sport Rehabilitation, Workshop TRX® Trainer. Είναι Personal Trainer γνωστών ονομάτων, παραδίδει σεμινάρια Functional Τraining και σεμινάρια Αξιολόγησης και Αποκατάστασης Τραυματισμών σε ειδικές ομάδες πληθυσμού με μυοσκελετικά προβλήματα. Από το 2000 έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους χώρους άθλησης στην Αθήνα. Είναι Αρθρογράφος και Σύμβουλος σε θέματα Fitness στο Fitness & Spa και Vita. Έχει αγωνιστεί σε επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς συλλόγους ως ποδοσφαιριστής και έχει διακριθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό με την εθνική ομάδα στο Άθλημα της Σκοποβολή καταρρίπτοντας 3 συνεχόμενες φορές το πανελλήνιο ρεκόρ. Σταθμός στην καριέρα του ήταν η προολυμπιακή ομάδα και η συμμετοχή του στο Test Event Athens 2004.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς θα ξεκινήσω Animal Movement

Για να ξεκινήσει κάποιος μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο small group ή να επιλέξει το personal training. Εξοπλισμός δεν απαιτείται, αφού στη συγκεκριμένη μέθοδο χρησιμοποιείται μόνο το σωματικό μας βάρος. Η δομή της προπόνησης αποτελείται από 5 επίπεδα: Preparation, skills, performance, functional movement και recovery, τα οποία μπορούν να πραγματοποιούνται ολα μαζι ή το καθένα [...]ΠερισσότεραΣυνέντευξη για το Animal Movement από τον Πάνο Θεοδώρου

Τι είναι το Animal Movement

Τι είναι το Animal Movement Το Animal Movement είναι ένα πρόγραμμα λειτουργικής προπόνησης που συνδυάζει άριστα αρχέγονες κινήσεις και μιμήσεις ζώων σε ένα διασκεδαστικό freestyle πρόγραμμα. Οι μιμήσεις ζώων έχουν ρίζες πολλών χρόνων στην ανθρώπινη παράδοση, ιδιαίτερα στις τέχνες του πολέμου. Το τάγμα των μοναχών-πολεμιστών Shaolin, για παράδειγμα, στην εκπαίδευση και την εξάσκηση του Kung Fu [...]ΠερισσότεραΣυνέντευξη για το Animal Movement από τον Πάνο Θεοδώρου

Αναζήτησε το hobby σου στην περιοχή σου

VresHobby Starter Points Pack

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: